Afgeronde projecten

Afgeronde projectenWerk waar we trots op zijn

Openbaar Vervoer

Het nieuwe Openbaar Vervoer plan voorziet slechts één halte voor Axel en die moet op Drieschouwen komen.
Wij zijn hier faliekant op tegen en hebben geopperd om die halte te plaatsen aan het Hofplein, waar in een P+R, laadpalen, een fietsenstalling, overdekte bushaltes etc. voorzien zijn.
Hierover is overleg gevoerd met de gemeente en wij hebben gevraagd om dit voorstel mee te nemen in het overleg met de Provincie, die hier uiteindelijk over gaat.
Het ziet er naar uit dat onze inspanningen beloond worden.

Het uiteindelijke plan zal in 2026 van start gaan

Benieuwd naar de andere projecten

Bekijk al onze projecten hieronder.

→ Wij zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen rond de pumptrackbaan

→ Wij zijn gesprekspartner waar het de inrichting van het stadscentrum betreft

→ Wij volgen de ontwikkelingen rond de verbouwing van de Halle en het sluiten van het Gregoriuscentrum

→ Wij hebben samenwerking gezocht en gevonden in het burgerinitiatief, het zgn. Plandelen, d.w.z: Iedere 1e zaterdag van de maand wordt er verzameld bij de bibliotheek en gaat deze groep mensen Axel in om               troep / zwerfvuil op te ruimen. Er zijn grijpers, die overigens ook gratis bij de gemeente verkrijgbaar zijn. Je moet wel zelf handschoenen en een vuilniszak meenemen.

→ Wij hebben de gemeente verzocht om alle kunstwerken die in Axel en omgeving staan schoon te maken, dit gaat binnenkort gebeuren!

→ Wij gaan een samenwerkinsverban aan met kerken, aan-z en Humanitas om eenzaamheid tegen te gaan, binnenkort meer hierover

→ Wij maken ons sterk voor een regenboogzebrapad tussen Family en Albert Heijn

→ wij nodigen Woongoed regelmatig uit om ons bij te praten over de ontwikkeling omtrent woningbouw, denk aan de componistenbuurt

 

 

Verkrotting
Verkrotting
Het tegengaan van verkrotting is belangrijk voor de kern Axel. Momenteel werken we aan een project rondom verkrotting. Lees verder
Openbaar Vervoer
Openbaar Vervoer
Openbaar vervoer is één van de belangrijke speerpunten van Stadsbelang Axel. Lees verder
Bekijk alle nieuwsberichten

Neem contact op

Om echt goed te kunnen functioneren, hebben we de hulp nodig van de inwoners van Axel. Wij proberen ogen en oren te zijn en zijn bereid waar mogelijk te helpen om problemen of misstanden op te lossen zover dat in ons vermogen ligt. Heeft u zorgen of ideeën? Neem dan contact met ons op. 

Contact opnemen